Кадър: Novini.bgПо време на първия тур не бяха допуснати нарушения по

...
Кадър: Novini.bgПо време на първия тур не бяха допуснати нарушения по
Коментари Харесай

9000 полицаи ще бъдат ангажирани с охраната на изборния процес в неделя

Кадър:  Novini.bg

По време на първия тур не бяха позволени нарушавания по време на изборния развой. Беше направена нужната организация както по защитата на изборните места, по този начин и по извозването на изборните бюлетини по съответните секции. Това съобщи на конференция заместник-директорът на Групово дело ``Национална полиция`` гл. комисар Тодор Гребенаров, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,На база на разбори беше направена нова възстановка за защита на изборните места и целия избирателен развой. От сряда стартира извозванета на книжата и бюлетините. Утре ще завърши съпровождането на изборните материали до съответните изборни центрове``, добави той и заяви, че към 9000 служители на реда ще бъдат ангажирани с защитата на изборния развой в неделя.

Той добави, че сигналите за нарушавания на локалния избор през 2015 година са били  2475, а на тези през 2019 година са 1148.

,,През 2015 година броят на формирани производства е 171, в този момент е 77. Брой арестувани през 2015 – 77, в този момент – 27, актове за административни нарушавания – 35, в този момент – 7. Брой предупредителни протоколи – 1719, в този момент – 1868. Оказани съдействия на ОИК и СИК – 103, в този момент – 75``, изясни по статистика заместник-директорът на ГДНП.

,,Прави се непрекъснато разбор на оперативната конюнктура и на база разбор на риска се пренасочват старания и средства за оперативно застраховане. Всяка една секция се охранява с униформени чиновници или действен, който да следи мястото извън. Разполагаме с спомагателен запас и при нужда ще бъдат пренасочвани още екипи``, разяснява още Гребенаров.

На конференцията стана ясно още, че бюрата за издаване на персонални карти ще работят още веднъж, като в събота тяхното работно време ще бъде от 8:30 до 17:30, а в деня на изборния ден - от 8:30 до 19:30 ч. Беше конкретизирано още, че ще се издават и удостоверения за гласоподаване, които ще важат единствено за изборния ден, като удостоверенията, издадени за първия тур, няма да са годни за балотажа в неделя и би трябвало да се издадат нови удостоверения за тези, които желаят да гласоподават.

,,Над 77 000 персонални карти от началото на месец октомври са издадени от звената ``Документи за самоличност`` и от 29-ви до 31-ви октомври са издадени към този момент 215 удостоверения за гласуване``, разкри шефът на Дирекция ``Български документи за самоличност`` Светлана Ценева.

Над 6 500 инспекции са осъществени от органите на ПБЗН, нарушавания в секциите няма, увери на брифинга гл. инсп. Йото Василев от Главна дирекция ``Пожарна сигурност и отбрана на населението``.

Василев уточни, че на първия избирателен тур във връзка с пожарната сигурност е била основана добра организация, като е нямало произшествия, които да касаят зародили пожари и катастрофи.

,,По отношение на потреблението на отоплителни уреди в секциите – извършено е образование на ръководителите и членовете на комисиите за неизпозлване на неизправни местни отоплителни уреди, които основават причина за пораждане на пожари``, добави той.

Общият брой на чиновниците от Групово дело ПБЗН, които ще бъдат придадени към полицейските чиновници за втория тур на локалните избори, е 553 души за цялата страна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР